haarbreuk

Last van haarbreuk en schade? Vermijd dan deze slechte gewoontes tijdens het stylen van het haar

Haar kan erg gevoelig zijn. Daarom moet je er ook voorzichtig mee om gaan. Zeker als je haar hebt dat snel last heeft van schade en haarbreuk, zijn er een aantal dingen die je beter niet kan doen. Natuurlijk zijn er ook redenen als stress, voeding en genetica die zorgen voor haarbreuk. Toch kun je ook bij deze redenen een oplossing vinden, zoals een geweldig verzorgend product van N.4 Hair Care.

Gezonder haar met N.4

 

 

Een verzorgende, diep conditionerende behandeling is de sleutel tot gezond haar. De Reconstructing Hair Masque van N.4 High Performance Hair Care is een verzorgende behandeling die het haar herstelt en glans geeft. Met behulp van een mix van soja-eiwitten en vitamine B5 is dit product perfect voor gezonder haar en een extra hulp om het haar te herstellen na schade.

Hulp bij haarbreuk

Naast het gebruiken van conditionerende producten, zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen bij haarbreuk en schade. Namelijk het vermijden van een aantal dingen en het toepassen van deze tips kunnen ook helpen om haarbreuk en schade te voorkomen.

Heet, heter, heetst!

Hoewel het nu misschien een beetje te warm ervoor is, vinden veel mensen het heerlijk om te staan onder een stomend hete douche. Toch is het niet zo fijn voor het hele lichaam. Het haar kan er namelijk niet zo goed tegen. Het is zelfs zo dat het gloeiend hete water schade aan het haar kan geven. Zeker als je al kwetsbaar haar hebt, is dit echt niet een goed idee. Het hete water zorgt er namelijk voor dat de haarschubben openen en alle essentiële oliën uit het haar worden getrokken. Het is daarom ook veel beter om wat kouder te douchen. Niet alleen verzegelt het de haarschubben en voorkomt het schade, je zult ook zien dat het haar veel meer glans heeft.

Te warme stylingtools

Er wordt al jaren voor gewaarschuwd, maar het haar beschermen tegen stylingtools die gebruik maken van hitte zoals een stijltang, krultang of föhn is heel belangrijk. Veel mensen lopen door deze stylingtools haarbreuk en schade op, zeker als je ze regelmatig gebruikt. We snappen dat er ’s ochtends vaak haast is en je snel het haar wil drogen en de deur uit wil gaan. Hoewel het drogen of stylen van het haar sneller gaat als de temperatuur hoger is, zorgt het wel voor meer schade. Gebruik dus altijd een lagere temperatuur en vergeet nooit een hittebeschermer te gebruiken.

Beter met een borstel

Hoewel het iets heel simpels lijkt en nooit fout kan gaan, borstelen veel mensen hun haar verkeerd. Veel mensen borstelen hun haar namelijk van de aanzet tot de punt, maar dit zorgt juist voor schade. Wat je beter kan doen, is het haar borstelen van de punten tot de aanzet. Je werkt dus langzaam omhoog in plaats van naar beneden. Een simpele, maar effectieve oplossing!

Te strak

Wat ook erg belangrijk is om te vermijden, is een te strakke paardenstaart. De elastiekjes in het haar kunnen aan het haar trekken en haarbreuk en schade veroorzaken. Dit betekent niet dat je jouw haar nooit meer vast kan hebben. Er zijn gelukkig genoeg alternatieven voor betere elastiekjes. Zo kun je kijken naar scrunchies, die veel zachter zijn voor het haar. Wat nog een stapje beter is, is een zijden scrunchie. Zijde is namelijk een goede stof voor het haar en gepaard met de scrunchie is dit de beste optie voor het vastmaken van het haar.

Geen alcohol

Niet jijzelf natuurlijk, maar jouw haar! Veel haarproducten hebben namelijk agressieve ingrediënten zoals bijvoorbeeld alcohol. Alcohol is erg slecht voor het haar, het zorgt er namelijk voor dat het haar uitdroogt. Gelukkig hebben de producten van N.4 geen alcohol en zitten alleen vol met natuurlijke ingrediënten. Deze kun je dus zonder zorgen gebruiken.

Slapen

Hoewel de meeste mensen het waarschijnlijk doen, is het eigenlijk heel erg schadelijk. Slapen met het haar vast. Dit zorgt ook voor haarbreuk en schade omdat het de hele nacht strak zit. Houd het dus altijd los als je gaat slapen. Kun je echt niet slapen met het haar los? Doe het dan in een losse vlecht.

Bron: N.4 | Foto: Pexels 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *